Glädje

I torsdags red jag för Sara. Det gick super, tror aldrig att det gått så bra förut. Att min snälla syster var med och dokumenterade det gjorde ju inte saken sämre direkt. Här kommer min favoritbild från passet.




©Sara


Duktig mamma och Fia

Idag var vi i väg på mamma och Fias första tävling, som ägde rum på Sollentuna ridklubb. Framridningen var som en enda stor sjö, efter gårdagens snöfall, men det var i alla fall inte fruset. Vi lyckades tajma urlastningen ganska bra för en gångs skull och Fia slapp därför stå och vänta i en evighet. Det var roligt att se att hon var så glad och lydig. Hon svarade bra för skänkeln på framridningen och hoppade med god marginal över hindren.

Inne på banan skötte sig både hon och mamma super. Det syns att Fia blir starkare och att mamma vågar lita mer på henne nu. Deras samarbete ledde fram till en dubbelnolla, vilket de också blev placerade som tionde ekipage med. Snacka om att man är stolt när man står på sidan!

Detta ger mig också goda förhoppningar om framtiden. Fia har nog potential till att bli en riktigt snabb omhoppnings häst.



©Sara


©Sara


©Sara


©Sara


©Sara


©Sara


©Sara




©Sara


Bildbomb

Efter att vi hoppat lite, tränade jag på att linda och knoppa då det börjar närma sig uttagningsprov till hästskötarexamen med skolan. Sara fotade massor så här kommer lite fina bilder på min fina, fina, Fia.



©Sara


©Sara

©Sara


©Sara- haha


©Sara


©Sara


Onsdag

Sara var med mig till stallet i Onsdags. Vi hoppade lite, något som Fia tyckte var väldigt roligt. Roligt, då det var första gången som jag hoppade henne innomhus. Lite komiskt då vi haft henne i fyra månader nu. Här kommer det film på det.


Skärtorsdagen

Under skärtorsdagen var det träning för mig och Fia. Jag red med sporrar för första gången på länge, något som störde mig en del. De är längre än vad jag är van vid, vilket gjorde att jag blev klumpig i min drivning. Fia blev då bromsig, i traven men galoppen gick ändå helt okej. Här kommer filmen som min snälla syster Sara klippt ihop.



Fia min fina vän!

Den senaste veckan har varit fullspäckad och jag har inte gjort annat än hållt igång. Jag har hunnit vara stolt flera gånger över vår Fina häst. Första gången var förra söndagen då mamma och jag tog med oss Fia till Täby Ryttarcenter för att hon skulle rida en pay and jump på 90 cm. Fia hoppade runt banan som om det var bommar på marken, vilket kommer på film snart förhoppningsvis. Vidare var det hoppträning då mamma och Fia skötte sig utmärkt, de kämpade på och fick massor med beröm av Haking.

Jag har dessutom varit väldit stolt över henne då jag ridit själv, de tre senaste dressyrpassen har hon kunnat bära sig i en högre form och med hjälp av mycket halvhalter har hon bjudit riktigt bra. Det är nästan så att jag inte känner igen den hästen vi köpte för snart fyra månader sedan. Hon blir starkare för varje dag som går, vilket också leder till att hon orkar mer.

Idag fick hon en vilodag då vi ska träna för Sara imorgon. Jag tvättade svansen och ryktade henne så att vi ser någorlunda ut. Något som Fia uppskattade väldigt mycket. Även Potter fick följa med till stallet i dag, vilket han tyckte var kul. Han låg och stekte i solen medan jag pysslade med Fia.


©Lina


RSS 2.0