Skadad Fia

Den tredje maj råkade Fia ut för en olycka. Hon kom in från hagen med ett djupt sticksår, precis vid hasleden. Det såg till en början inte särskillt farligt ut eftersom hon inte var ett dugg allmänpåverkad, men när man tittade närmre insåg man att den låg farligt nära leden. Eftersom det var på kvällen denna observation gjordes kunde vi inte åka in med henne till ATG utan kunde bara åka hem och vänta på att morgondagen skulle komma.

Bilresan till stallet var fruktansvärt jobbig dagen där på, att inte veta hur hon mådde. När vi klev in genom stalldörren såg hon som tur var oförskämt glag och opåverkad ut. Vi lastade och var vid ATG kl 8 för att inte fördröja något. Som tur var kunde en veterinär titta på henne mellan sina telefonsamtal och hon konstaterade att Fia haft änglavakt. Fia var helt ohalt, dock kunde veterinären inte spola leden eftersom den var svullen. i stället tvättade hon såret med koksalt och la om ett "snögg" bandage. Innan vi åkte hem visade de även oss hur man gör när man ger penicillin intravenöst, då Fia skulle gå på en en vecka lång behandling.

Fia skötte sig exemplariskt på besöket och jag är så stolt över hur hon sedan utstod alla sprutstick jag utsatte henne för den kommande vecken. Hon stod blixt stilla och viste precis vad som gällde.






©Mamma - Fia på ATG


Kommentarer
Postat av: Isa

Just på den platsen står iiiiiiinte Prisse still. Det betyder nämligen klippmaskin ;)

2012-06-12 @ 21:03:58
URL: http://isabellellinor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0